ZULKIFLI NOORDIN: WHO’S MORE ISLAMIC – PR OR BN!?!?

Posted on December 22, 2012

1


The Malay thinking is being influenced by political parties, particularly by UMNO and PAS politics. If this thinking trend continues unabated, there is the likelihood that Malays as a political force will no longer be relevant in years ahead. Some say self-interest is becoming the order of the day and Malays generally are consciously or unconsciously becoming a rare species, especially over the turn of the century. What a pathetic lot!!.MP Kulim Barru and blogger Zulkiflee Noordin has an insight worth pondering. See his article below, reprinted in full from his latest post. 

Salam 2 all.

 Teman tersenyum membaca kenyataan YAB Datuk Nik Aziz (DNA) yang menegaskan akan terus bertanding dalam PRU 13 kononnya atas alasan “mahu mencegah kemungkaran UMNO”! Kata DNA, “orang Melayu yang menyokong UMNO melakukan kemungkaran. Selagi orang Melayu menyokong UMNO, selagi itu saya akan terus bertanding! Maknanya bagi DNA, menyokong UMNO adalah menyokong kemungkaran. Dan DNA menghalalkan tindakan untuk terus bertanding atas alasan rapuh itu!

 1. Tidak boleh dipercayai!

 Kenyataan tersebut membuktikan DNA sebagai seorang yang tidak boleh dipercayai.

 Ini kerana sekitar awal tahun 2000, DNA menyatakan bahawa “kalu Dr. Mahathir letak jawate, esoknya ambo pun letak jawate”! Tun Mahathir telah pun meletakkan jawatan tahun 2003. Sudah hampir 10 tahun berlalu, tetapi DNA bukan sahaja masih belum meletak jawatan, malah berangan nak bertanding lagi!

 Ternyata DNA tidak mempunyai ciri-ciri keperibadian seorang pemimpin yang sepatutnya wajib mempunyai sikap amanah dan kebolehpercayaan memegang janji dan kata-katanya, apatah lagi ciri-ciri seorang ulama’ kerana memungkiri janjinya sendiri! Keldai dipegang pada talinya, manusia dipegang pada janjinya. Jika janji seorang yang dilabel Tok Guru pun tidak mampu dia tunaikan, malah dimungkiri, apakah nilai kemanusiaan & kepimpinan yang ada pada DNA?

 2. Tidak konsisten & istiqomah!

 Sikap tidak menunaikan janji dan tidak amanah dengan kata-katanya membuktikan DNA seorang yang tidak konsisten dan istiqomah. Dan sikap tidak konsisten DNA ini terserlah sepanjang kepimpinannya. Antaranya UMNO pernah dimurtadkan kerana berkawan dengan MCA! Tidak laksanakan hudud!

 Tetapi sekarang DNA sendiri berkawan sekatil sebantal dengan parti cauvinis rasis yang extremis DAP yang menentang perlaksanaan hudud, qisas & ta’zir. Kedua, UMNO difitnah tidak mengikut Al Quran & Sunnah kerana kononnya tidak melaksanakan hudud & tidak menegakkan Negara Islam.

 Tapi kini DNA bersetuju, malah mempersaksikan dan merestui perjanjian Memorandum Persefahaman Pakatan DAP-PKR-PAS yang kini diterjemahkan dalam bentuk Buku Jinggay dan manifesto pembangkang DAP-PKR-PAS bahawa ‘hudud dan negara Islam tidak masuk dalam agenda pembangkang jika menang PRU 13’! Jadi dimana konsistensi dan istiqomahnya DNA!

 Malah teman boleh bariskan banyak lagi sikap & pendirian tidak konsisten DNA yang membuktikan bahawa DNA tidak punya ciri-ciri keperibadian pemimpin Islam; sekadar bersalut serban & jubah yang berjaya mengelabui pengikut yang taksub!

 3. DNA aset bagi Anwar & DAP

 Atas sikap ketidakboleh-percayaan dan tidak konsisten itulah teman percaya Anwar & DAP akan terus memastikan DNA terus memimpin PAS & bertanding dalam PRU 13 dan kekal sebagai MB.

 Ini kerana DNA tidak saperti ulama’ lain yang tegas dalam pendirian mempertahankan Islam & istiqomah. Contohnya Sahibus Samahah Tan Sri Harussani Zakaria, YB Ustaz Nasarudin Mat Isa dan lain-lain ulama.

 Ini adalah kerana mereka adalah ulama dan tokoh ilmuan & pemimpin Islam yang terkenal tegas dalam pendirian mempertahankan Islam dan istiqomah. Orang saperti DNA memang sangat berguna bagi Anwar & DAP dalam melaksanakan agenda impian mereka.

 Contoh terbaru kita lihat bagaimana Kerajaan DNA memberikan anugerah tanah kepada kepimpinan kafir DAP yang bukan rakyat Kelantan! Sedangkan undang-undang tubuh Kelantan sangat jelas; tanah di Kelantan hanya boleh dimiliki oleh warga Kelantan, tetapi dibawah DNA semuanya boleh!

 Sudah pasti Anwar & DAP akan bersyukur adanya pemimpin PAS saperti DNA yang banyak membantu dan menyumbang kepada menjaya dan melaksanakan agenda mereka! Teman cukup yakin Anwar & DAP berserta para Anwarinas dan parasit yang ada didalam pembangkang akan berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan DNA terus bertanding & kekal sebagai pemimpin PAS & MB Kelantan!

 4. Bonus bagi kafir harbi!

 Selanjutnya, pengekalan DNA sebagai MB & pemimpin PAS akan menguntongkan agenda cauvinis, rasis & extremis DAP. Ini kerana ternyata DNA telah berjaya menjadi agen pemecah belah umat Islam-Melayu dengan beberapa kenyataan & tindak-tanduk beliau, termasuk melabelkan UMNO sebagai murtad, menghalalkan tindakan mendoakan supaya UMNO dihancurkan dan lain-lain.

 Sudah tentu sikap memecah belah dan merosakkan ukhwah & perpaduan umat Melayu-Islam oleh bangsa Melayu sendiri adalah satu bonus besar kepada parti cauvinis, rasis & extremis saperti DAP. DNA adalah aset politik besar bagi Anwar & DAP! It’s a BIG BONUS for them!

 5. Siapa yang tidak Islamik?

 Akhirnya, teman nak tanya DNA, siapa sebenarnya yang mencemari & mengkhianati Islam & risalah suci Islam! Siapa sebenarnya yang tidak mengikut Al Quran & Hadis? UMNO atau PAS?

PAS terbukti sekadar parti politik yang punya labelling Islam sahaja, diselimutkan dengan warna-warni Islam, dipenuhi para pemakai serban & jubah!. Tetapi dari segi pengisian adalah sebaliknya.

 PAS hanyalah sekadar “parti Islam kulit bawang”.

 PAS yang menyokong Anwar yang jelas menganut fahaman pluralisma & liberlisma yang menyamakan semua agama!

 PAS menghalalkan kalimah ALLAH digunapakai oleh kristian sebagai nama ketuhanan 3 dalam 1 yang jelas syirik dan kufur kepada ketuhanan ALLAH Maha Esa!

 PAS menghalalkan persekongkolan dengan DAP yang jelas anti perlaksanaan syariat Islam dengan slogan “Islam over my dead body”!

 PAS menghalalkan politik rusuhan & keganansan melalui perhimpunan haram!

 PAS mengangkat seorang anti-Islam & pro-murtad sebagai ketua dalam himpunan haram!

 PAS memecat pemimpin yang mahu menjaga aqidah umat & mencegah kemungkaran tanpa mengikut lunas Islam!

 PAS menghalalkan tindakan sesetengah calonnya mengangkat sumpah talaq tiga terhadap isteri masing-masing demi menjaga kepentingan parti!

 PAS mahu mengangkat seorang yang menghadapi masalah moral & akhlak yang serius sebagai Perdana Menteri walaupun terdapat banyak dalil dan bukti!

 PAS mengangkat martabat kominis saperti Mat Indera dan mengutuk pejuang yang mempertahankan tanahair dan anggota keselamatan negara yang dibunuh kejam!

 PAS melarang ahlinya daripada menghadir Himpunan Umat Islam untuk menyelamatkan aqidah, tetapi menyokong himpunan haram yang diketuai oleh kafir!

 Teman boleh bariskan banyak lagi bukti, tindak-tanduk, kenyataan dan pendirian PAS yang jelas bercanggah dan terkeluar daripada Al Quran dan Sunnah!

 Memalukan Islam!

 Malah, tindak-tanduk PAS kekadang lebih memalukan Islam dari kacamata bukan Islam. Contohnya menyaman wanita bukan Islam yang menggunting rambut lelaki bukan Islam! Adakah ini ajaran Islam? Mana dakwahnya?

 Bagaimana pula dengan Kerajaan DNA yang sehingga hari ini,setelah lebih 20 tahun diberi amanah memerintah Kelantan, gagal membekalkan sebahagian rakyat Kelantan dengan air bersih, sehingga air yang dibekalkan kotor dan ada lapuran ianya beracun! Mana pembangunannya? Mana pembasmian kemiskinannya?

 Adakah ini ajaran Islam, berdasarkan Al Quran & Sunnah!

 Mana dia dasar keselamatan & pertahanan PAS?

Mana dia dasar hubungan luar & antarabangsa PAS?

Mana dia dasar perumahan PAS?

Mana dia dasar pendidikan PAS?

Mana dia dasar pembangunan PAS?

Mana dia dasar pembangunan modal insan PAS?

Mana dia dasar sukan & rekreasi PAS?

Mana dia dasar kebajikan PAS?

Mana dasar membasmi kemiskinan & mengangkat taraf ekonomi umat Islam & rakyat?

Mana dia dasar pertanian PAS?

 Teman langsung tidak nampak ini samada di Kelantan, Kedah mahupun Terengganu dahulu!

 Apa yang ada sekadar ustad-ustad dan penceramah-penceramah PAS siang malam pagi petang surau masjid berceramah, sampai maki hamun, caci nista sesama umat Islam! Sampai kafir mengkafir, murtad-memurtad, hancur menghancurkan sesama Islam!

 Cukup Islam kah PAS kalau sekadar melilit serban & berjubah sambil berceramah siang malam pagi petang? Siap minta derma jihad konon! Mana dia Tabung Memali? Mana dia Tabung Kohilal?

 Islam bukan sekadar label!

Islam bukan sekadar agama jerit pekik maki hamun!

Islam bukan sekadar agama caci maki & fitnah sana sini!

Islam bukan sekadar agama ‘jual airliur’!

Islam bukan agama untuk diguna sebagai bahan kutip derma!

Islam bukan agama sekadar melilit serban berjubah!

Islam bukan agama hukum menghukum, kafir mengkafir, murtad memurtad!

 Islam adalah addeen! Islam adalah cara hidup! Islam itu cantik dan indah, tetapi diburukkan oleh segelintir umatnya sendiri! Islam itu a’la, Islam itu tinggi, tetapi direndahkan maruah dan martabatnya oleh segelintir umat Islam sendiri!

 Sebab itu teman berpendapat kenyataan DNA mahu terus bertanding dalam PRU 13 konon untuk mencegah kemungkaran UMNO adalah sekadar untuk menghalalkan nafsu DNA untuk terus memegang jawatan Menteri Besar!

Kalau nak berdakwah, tidak perlu bertanding pilihanraya, tidak perlu memegang jawatan Menteri Besar. Malah pendakwah yang lebih berkesan adalah yang tidak cari makan melalui politik kepartian, melalui jawatan dan habuan, sebaliknya bebas dari segala cengkaman duniawi.

 Adakah DNA tidak lebih daripada apa yang disebut dalam loghat Kelate “nate politik”, ‘political animal- haiwan politik’ yang hidup hanya untuk berpolitik kepartian? Mike ada otak, pikior sendirilah yop!

 Yang baik datangnya daripada ALLAH, yang tidak adalah kelemahan teman sendiri. Semoga ALLAH memberikan keampunan, memperteguhkan aqidah, dan memberikan hidayah yang berterusan. Ameen!

 Wallahua’lam & Wassalam.

 Adios amigos, grasias senor!

 Wassalam.

 Zulkifli Bin Noordin

Jumaat

07 Safar 1434

21 Dis 2012

Oleh Zulkifli Noordin pada 6:03 PM 

 

Dipetik daripada blog Zulkifli Noordin, 21 isember 2012).

Posted in: Uncategorized