Pisau net: Sapu Kontrak Kerajaan…?

Hadi Awang at the Bersih rally

Hadi Awang dari Pas dalam Rally Image via Wikipedia

, ) by pisau on 13.7.11)

Demo Bersih sebenarnya telah banyak mendedahkan siapa sebenarnya penyokong pakatan yang selama ini ibarat anjing mengigit tangan yang memberi mereka makan.Ada kalangan artis,ada kalangan daripada mereka personaliti tv.Tidak ketinggalan kontraktor yang mengaut jutaan ringgit kontrak kontrak daripada kerajaan BN.

Yang menjadi persoalan, haprak pakatan ini mendapat kontrak melalui syarikat Sands Consulting Sdn Bhd untuk portal 1Pengguna  bernilai RM1.5 juta.Malangnya portal itu teruk dihentam oleh media pakatan apabila telah dihack kerana tidak punyai sistem keselamatan yang baik. Akhirnya yang menjadi mangsa adalah pihak kementerian dan kerajaan sedangkan kontraktor yang dilantik adalah daripada penyokong pakatan haprak sendiri.

Baca link dibawah

http://myfitri.com/pendapat/ini-ke-website-rm1-4-juta/

http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/1pengguna-site-hit-by-security-breach-2000-accounts-exposed

http://amenoworld.blogspot.com/2011/06/surat-online-kepada-sands-developer.html

  • 4 listed directors and their respective ownership are:
    • Shahrizal bin Muhammad Kasim (20%)
    • Shahrul Sazli bin Shaharir (20%)
    • Luqman Hakim bin Mohd Nor (25%)
    • Shahjuhan Bin Samsuri (35%)

Maklumat lanjut profile syarikat klik sini dan sini

Ni bukti dia sokong Bersih.
Gambar Keluarga
Sands Computing penyokong haprak pakatan?
Ayah Shahrul Menulis Buku Mengagungkan Nik Aziz

Penyokong haprak pakatan peroleh kontrak jutaan ringgit dari kerajaan BN sedangkan nilai kontrak tidak setimpal dengan mutu kerja yang diperolehi oleh pihak kementerian.

Baca wall facebook Nor Kamariah isteri kepada ShahrulSazly, ini membuktikan beliau memberi sokongan terhadap perhimpunan Bersih malah turut serta didalam rusuhan baru baru ini.

Adakah mereka ini yang mengsabotaj laman portal 1Pengguna untuk dijadikan modal oleh geng pakatan untuk menghentam kerajaan?

Ni bukti shahrul turun merusuh

Menariknya dikhabarkan si isteri kepada MohdShahrol aktif didalam NGO yang mendapat geran dana 1MDB dalam rancangan Sejuta Impian:klik sini.Beliau turut mendapat sokongan penuh dari pihak kerajaan apabila mendapat geran daripada Unesco

Kerajaan membantu dan memberi mereka mereka ini jutaan ringgit nilai kontrak,tetapi haprak pakatan ini turun di jalanan menyokong Bersih.
Tahniah juga pada media pakatan kerana mendedahkan siapa kontraktor portal 1Pengguna,sekurang kurangnya membuktikan penyokong haprak pakatan yang makan duit rakyat RM1.5juta.,bayar harga mercedes tapi dapat kancil!

Ramai juak haprak pakatan yang kutuk sana sini kerajaan BN,tapi depa dapat berpuluh juta kontrak kerajaan.Kerajaan BN tak betui lagi ka tu?

Pisau kata ” SANDS Computing ,setakat ambik source code open source mengaku buat system security boleh blah la,jadi script kidies copy & paste sapa pun boleh. Kalau dah power sangat awat portal boleh kena hack? buat malu mengaku hebat jadi konsultan system securitys,pi usha balik web korang,loop holes banyak sangat,nanti kena defaced baru hang tau”

Comments:

6 Responses to “Sapu Kontrak Kerajaan Jutaan Ringgit,Turun Jalanan Sokong Bersih?”

  1. Anonymous on 7/13/2011 03:21:00 PM #

    Tau ta’pa.
    Berapa ribu lagi yang kerja makan gaji dengan kerajaan, anak-anak mentekedagrah PTPTN. Biasiswa kerajaan, mara dan apatah lagi, sapu kerajaan punya. tapi sokong pembangkang. Memang ramai orang islam melayu yang makan cara haram dan anak pinak pun bagi makan benda haram. Itulah sebabnya, macam mana program kesedaran pun diberi, terlalu ramai orang melayu islam yang sebenarnya berdarah syaitan dan iblis didalam badan mereka, hati telah tertutup. Mereka telah jadi munafik. Orang munafik sahaja yang tidak nampak kekufuran dan itu sebab senang berkompromi dengan kafir dan susahatau bahkan tak mau terima langsung nasihat. Wasangka terlalu tebal disebabkan lemak dari duit haram dah melekat dihati dan seterusnya membutakan nya.
    Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai pecah tempayan. Alang-alang marahkan nyamuk, bakar terus satu kelambu—- pepatah melayu yang mempunyai hati dah buta dan berlemak haram.

  2. Anonymous on 7/13/2011 03:27:00 PM #

    tak terkejut pun memang haprak pakatan yang sapu berjuta projek kerajaan ,dalam senyap depa ni sokong pakatan.

    contohnya calon PAS Kerdau,dia sapu projek buat hospital temerloh ratusan juta tapi hentam kerajaan lawan BN

  3. Anonymous on 7/13/2011 03:30:00 PM #

    good job, malu besar blog pakatan macam ni,teruk hentam rupanya geng sendiri hahahaha

  4. hangkedee on 7/13/2011 03:40:00 PM #

    Aku sekali makan Ayam Radix (HPA) keras macam Batu…tak higin aku makan lagi.Prodok Pas last @ NO choice!!!!!!

  5. Anonymous on 7/13/2011 03:52:00 PM #

    duit kerajaan korang sapu, tapi korang sokong pakatan haram jadah!dasar tak tau malu!

  6. Bingai @ Bangang on 7/13/2011 04:32:00 PM #

    Ini yang aku heran ni. Bukan sekarang saja. Dulu di Cyberjaya pun macam tu gak. Banyak syarikat yang mendapat bantuan kerajaan dan projek inkubator berkiblatkan parti pembangkang.

    Mungkinkah ada tangan ghaib yang memberikan projek-projek tersebut sebagai senjata menentang kerajaan semula? Atau sememangnya mereka menang kontrak dengan harga rendah?

3 Responses “Pisau net: Sapu Kontrak Kerajaan…?” →
  1. Pisau net: Sapu Kontrak Kerajaan…? afyassin I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks! your article about Pisau net: Sapu Kontrak Kerajaan…? afyassinBest Regards Lisa

    Reply
  2. I got what you intend, thanks for putting up. Woh I am gladsome to conceptualize this website through google. Thanks For Share Pisau net: Sapu Kontrak Kerajaan…? afyassin.

    Reply
  3. I want to start a blog on myyearbook but i cant find the box on my profile.. I have made sure i have checked the box to show my latest blog in the manage profile boxes section.. But it still wont show up.. Please help.. Is there any other way to star…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: